Kortsluiting van lucht bij koelmachines verleden tijd

Speciale diffusor zorgt voor betere luchtverplaatsing

Een bekend probleem: de koelinstallatie zuigt zijn afgezogen lucht zelf weer aan waardoor kortsluiting wordt veroorzaakt. Vaak heeft deze kortsluiting van lucht te maken met de opstelling van de installatie. Het probleem is dat daar in de praktijk weinig meer aan te veranderen valt.

Gelukkig is er nu een oplossing: het monteren van ventilatoren die voorzien zijn van een speciale diffusor. Deze combinatie zorgt ervoor dat de luchtkolom sterk omhoog wordt geperst waardoor de afgezogen lucht gegarandeerd niet mee terug aangezogen kan worden.

“Dit is nou typisch een aanpassing die ook nog eens goed is voor de portemonnee: de investeringskosten zijn in no-time terugverdiend” aldus Peter Scharis, sales manager bij AQ. Hij vervolgt: “de huidige ventilatoren persen de lucht in een brede hoek weg, waardoor kortsluiting van lucht makkelijk kan optreden. Door het gebruik van EC-ventilatoren wordt niet alleen direct bespaard op de energiekosten, door het te combineren van een speciale diffusor zal er geen kortsluiting meer plaatsvinden waardoor het rendement van de installatie verder omhoog gaat. Er wordt in veel gevallen een energiebesparing gerealiseerd van wel 70%. Bijkomend voordeel is dat de ventilatoren scharnierbaar worden geleverd, ze kunnen eenvoudig worden gekanteld en dat is weer prettig bij het reinigen van de installaties. Wij werken samen met Ziehl-Abegg op dit vlak, ze zijn marktleider en leveren uitstekende kwaliteit.”

AANMELDEN NIEUWSBRIEF