Al sinds medio 2009 is AQ Group, en dan met name het bedrijfsonderdeel AirQuality leverancier van Sodexo.

We spraken over deze jarenlange relatie met Marc van den Berg, contractmanager en André Kal, installatiespecialist werktuigbouw, beiden werkzaam bij Sodexo Facility Services.

In totaal werken er maar liefst 419.000 mensen bij Sodexo waarvan 5.000 in Nederland. De missie van Sodexo is een positieve bijdrage leveren aan ‘Quality of life’ zodat mensen en organisaties beter functioneren. Kwaliteit van water en lucht dragen bij aan een gezonde, veilige en prettige leefomgeving en om deze in optimale conditie te houden, werkt Sodexo samen met AQ Group als specialist op dit gebied.

Marc vertelt dat de eerste contacten met AQ Group waren ontstaan door middels van een aanbesteding van LBK’s medio 2009, deze aanbesteding heeft op basis van een kwaliteit/prijs-beoordeling geleid tot het contracteren van AQ Group. Tot op heden verloopt de samenwerking naar tevredenheid vanuit beide kanten.

De insteek van de samenwerking is partnership wat o.a. inhoudt een relatie aangaan voor een langere periode. In deze samenwerking spelen een paar sleutelwoorden een prominente rol. Dit zijn o.a. vertrouwen en respect in en voor elkaar, kritisch zijn op de geleverde (gezamenlijke) performance, flexibiliteit en  transparantie.

Om te zorgen dat de samenwerking naar wens blijft verlopen is goede communicatie noodzakelijk. “Dit is middels het periodieke operationele en tactisch overleg geborgd”, aldus Marc van den Berg.

Marc van den Berg: “AirQuality levert op dit moment bij meerdere klanten van ons haar dienstverlening . Deze klanten bevinden zich in een breed scala aan sectoren waaronder luchtvaart, industrie  en  farmacie. AirQuality wordt ingezet voor het verbeteren van luchtkwaliteit, zoals het reinigen van LBK’s, het vervangen filters, het reinigen luchtkanalen en inductieunits schoonmaken. Op het gebied waterinstallaties wordt de waterdivisie AQ Water ingezet, zoals het totaalonderhoud van koeltorens, omgekeerde osmoseapparatuur, waterontharders en het nemen van legionellamonsters.”

Wat heeft nu de doorslag heeft gegeven om te kiezen voor AQ Group? André: “Onze klanten verwachten van ons betrouwbare dienstverlening en een flexibele opstelling. Vertrouwen in een leverancier is dus voor ons èn daarmee ook voor onze klanten heel belangrijk. Openheid van zaken. Dat begint al met de gedetailleerdheid van de offertes”. Marc vult aan dat belangrijke punten zijn: “Werk op tijd uitvoeren, tegen een marktconforme prijs, flexibiliteit om veranderingen te ondergaan en dat eerdergenoemde gevoel van vertrouwen door openheid. AirQuality is bij Sodexo begonnen binnen de sector Luchtvaart maar waaiert met haar divisies inmiddels uit naar meerdere sectoren binnen Sodexo. De processen van beide sluiten op elkaar aan en er is begrip voor elkaars processen. Bij een probleem wordt er door AQ Group snel en adequaat gereageerd en dat wordt gewaardeerd.”

Marc van den Berg | AQ GroupMarc van den Berg & André Kal, Sodexo

Neem contact op