Snelle hulp bij brandklussen en roetsanering

Regelmatig verschijnen er in de media berichten over brand in bedrijfspanden. Ondanks zorgvuldige voorzorgsmaatregelen, blijkt het voor ondernemingen lastig om brandgevaar geheel uit te sluiten. Zelfs een tijdig gebluste brand heeft echter verstrekkende gevolgen. Zo kan roetvorming in klimaatbeheersingssystemen leiden tot inademing van schadelijke stoffen.

Snelle vervuiling klimaatsystemen met roet

De snelle roetvorming in ventilatiesystemen kent meerdere oorzaken. Allereerst is het lastig om de vorming van roet volledig te voorkomen, want al bij een kleine en korte brand hoopt roet zich op in de luchtbehandelingskanalen. Zeker wanneer de brand enige tijd duurt, is de kans op vervuiling van de klimaatbeheersingssystemen levensgroot aanwezig.

Een minder bekende oorzaak zijn de veiligheidsprotocollen die veel bedrijven hanteren. In geval van een brandmelding, wordt de luchtbehandeling vaak direct op 100% gezet. Dit is om te voorkomen dat de aanwezige mensen in het pand bedwelmd raken door rook.

Een ongewenst gevolg is echter dat de ventilatiesystemen snel vervuild raken met schadelijke roet. De roet wordt tijdens de brand met hoge snelheid door de luchtkanalen getransporteerd en blijft daar achter nadat de brand al lang en breed is geblust. Dit zorgt voor vervuilde kanalen en een ongezonde leefomgeving voor de mensen in het gebouw.

Grondige reiniging luchtbehandeling noodzakelijk

Het grondig reinigen van luchtbehandelingskasten is in dat geval noodzakelijk om snel weer een gezond binnenklimaat te realiseren. Dit is een klus voor een ervaren en specialistische partij, die over gedegen kennis van klimaatbeheersing en vervuilingsproblematiek beschikt. Een partij zoals AQ Group bijvoorbeeld.

Wij zijn gespecialiseerd in roetsanering en worden dan ook veelvuldig ingeschakeld voor brandklussen in klimaatsystemen. Onze deskundige medewerkers zorgen er met grondige onderhoudswerkzaamheden voor dat de luchtkanalen in uw gebouw, zelfs na een grote brand, weer volledig vrij zijn van roet.

Flexibele werkwijze op maat voor elke brandklus

De uitdaging bij roetsanering zit hem niet alleen in de specialistische aard van de werkzaamheden, maar ook in de grote variatie. Elke brandklus kent zijn eigen dynamiek, omdat zowel de vervuiling als de afmetingen van de luchtkanalen per bedrijf sterk verschillen. Zo zijn er grote industriële ondernemingen met luchtkanalen waar je met de auto door zou kunnen rijden.

Te midden van deze veranderende omstandigheden, blijven de medewerkers van AQ Group op flexibele wijze hun werk uitvoeren. Wij hebben al voor opdrachtgevers in tal van sectoren brandklussen mogen uitvoeren en weten hierdoor als geen ander wat er in elke branche wordt gevraagd.

Onze grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat uw ventilatiesystemen weer kunnen draaien, zonder dat we uw bedrijfsprocessen hiervoor onderbreken. Zo veroorzaakt de brand zo min mogelijk oponthoud en bent u snel weer verzekerd van een schoon klimaatbeheersingssysteem en een gezonde werkomgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van brandklussen en roetsanering? Bel vrijblijvend naar 088-1233455 of stuur een mail naar info@aqgroup.nl. Onze behulpzame medewerkers adviseren u graag op maat.

Terug naar overzicht