Chemievrije waterbehandeling koeltorens

Neuthox® generator van AQ biedt de oplossing

Legionellabeheer van koeltorens staat weer op de politieke agenda na een uitzending van Zembla waaruit blijkt dat er nog steeds te weinig aandacht aan wordt besteed en de risico’s van een legionella uitbraak nog steeds worden onderschat.

Wij worden dagelijks geconfronteerd met de praktijk; ondanks het enorme risico dat wordt genomen prevaleren in enkele gevallen nog steeds de financiële belangen boven de gezondheidsbelangen.

Naast het gezondheidsaspect kennen koeltorens nog een aspect waar rekening mee dient te worden gehouden: het milieu-aspect. Schadelijke biociden die worden gebruikt om de legionellabacterie te doden zijn milieubelastend.

Onze Neuthox® generator is in bovengenoemde gevallen het antwoord op deze problematiek: er wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke biociden, maar is wel 100% effectief in het afdoden van de legionellabacterie. Het enige wat verbruikt wordt, is zout.

Uiteraard zijn er meerdere chemievrije toepassingen voorhanden, echter de meeste ervan voldoen alleen als er aan strenge randvoorwaarden wordt voldaan. Dat is bij onze Neuthox® generator niet het geval, het is daarom één van de redenen waarom het apparaat veel wordt toegepast in de (zware) industrie.

De Neuthox® generator wordt geproduceerd door Danish Clean Water dat zijn oorsprong kent vanuit Danfoss. Wij zijn sinds begin dit jaar de trotse exclusieve distributeur van het apparaat in Nederland en België.

Bent u nieuwsgierig wat dit apparaat voor u zou kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op!

AANMELDEN NIEUWSBRIEF