Home » Diensten en producten » AQ Circle-R

AQ Circle-R®

Een belangrijke stap in circulaire filters!

Huidige filters

Luchtbehandelingskasten worden toegepast om de ventilatie in gebouwen te verzorgen. In iedere luchtbehandelingskast zitten luchtfilters. Deze luchtfilters zijn van het type zakkenfilters: dit zijn filters die voorzien zijn van een stalen frame met daarin het filtermedium. Ze worden veelal geproduceerd in China, nemen veel ruimte in en kunnen niet worden gerecycled.

En dat is zeer milieuonvriendelijk!

AQ Circle- R® luchtfilter: onze innovatie!

Deze circulaire filter gaat voor een aardverschuiving zorgen in de filtermarkt; duurzaam in productie en circulair in gebruik! De AQ Circle-R filter bestaat uit het een losse cassette met uitwisselbaar filtermedium. De cassette wordt eenmalig aangeschaft en bij het periodieke onderhoud wordt alleen nog het filtermedium vervangen.

De cassette wordt eenmalig aangeschaft. Geen meerdere afvalproducten en het afvalproduct dat overblijft kan gerecycled worden. Daarbij wordt het filter ook nog eens in Nederland geproduceerd en door de lage weerstand verbruikt het minder energie.

Conventionele filter AQ Circle-R® filter
Formaat Het stalen frame met het vaste filter is volumineus zowel qua vervoer als opslag. Eenmalige aanschaf van de cassette daarna alleen nog het filtermedium. Klein volume dus efficiënt in vervoer en opslag.
Recyclebaar Nee.

Frame en filter zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ja.

Bij onderhoud enkel het filtermedium vervangen en deze is volledig recyclebaar.

Energieverbruik Filters hebben vaak een hogere weerstand en zijn daarmee energie onvriendelijk. Filter hebben lage weerstand dus minder energieverbruik van de luchtbehandelingskast.
Herkomst De filters komen voor 90% uit het buitenland (China) dus veel transportbewegingen en hoog CO₂ footprint. Filter wordt geproduceerd in Nederland en hebben daarmee een zeer lage CO₂ footprint.

In alle opzichten een filter anno nu, volledig circulair en daarmee duurzaam! Bovendien kunnen de filters geplaatst worden in elke LBK en op elke locatie!

Specificaties

Filters bestaan uit drie maten:

  • 592 x 592 x 292 mm
  • 287 x 592 x 292 mm
  • 287 x 287 x 292 mm

Het filtermedium is gemaakt van synthetisch materiaal en heeft een aanvangsweerstand van 75 Pa.

Ze zijn leverbaar in 4 filterklassen:

  • PM-10 50% (M-5)
  • PM-1 60% (F-7)
  • PM-1 80% (F-9)
  • G-4

Daarnaast zijn de filters ook te leveren met koolstof vulling en voorfilter. De filterklassen zijn gecertificeerd door Eurovent aangesloten testlaboratoria conform ISO 16890.

Bekijk de andere diensten en producten

Contact opnemen?

Ik help u graag met al uw vragen. Heeft u vrijblijvend advies nodig? Ook dan kom ik graag met u in contact.

088 – 12 33 455

Onze andere diensten

Producten en diensten
lucht

Producten en diensten
water

Producten en diensten
koeling & warmte

Lucht
bevochtiging

Verduurzamen

Onderhoud

Montage

AQ Circle-R

Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer