Verduurzamen

De focus op duurzaamheid en energiebesparing wordt met het jaar sterker. De gebouwen die nu worden neergezet zijn duurzaam en energiezuinig en steeds meer bestaande gebouwen worden duurzaam gerenoveerd. Toch gaat er ook nog iets mis. 70% van de klimaatinstallaties in gebouwen functioneert namelijk niet goed. Onderzoek van TNO wees dit in 2005 al uit en de situatie duurt tot op de dag van vandaag voort. Dat resulteert in een slecht binnenklimaat, ontevreden gebruikers en een verspilling van (energie)kosten. Alle kantoorpanden dienen ook nog eens voor 2023 energielabel C of beter te hebben. Een uitdaging dus!

In de afgelopen jaren heeft AQ Group geïnvesteerd in het kunnen aanbieden van oplossingen voor deze uitdaging. We kunnen diverse oplossingen bieden voor het verduurzamen van uw installaties, zowel op het gebied van klimaatbeheersing als waterbehandeling.

Als u als bedrijf investeert in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie dan kunt gebruikt maken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen. De regeling levert u gemiddeld netto 11% belastingvoordeel op. Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening.

Investeringen in duurzaamheid verdienen zichzelf dus op vrij korte termijn terug, niet alleen in geld maar ook in een beter milieu… wij noemen dat een win-win situatie!

Retrofitten klimaatinstallaties

Meer informatie

Verduurzamen waterinstallaties

Meer informatie

Onze andere diensten

Producten en diensten
lucht

Producten en diensten
water

Producten en diensten
koeling & warmte

Lucht
bevochtiging

Verduurzamen

Onderhoud

Montage

AQ Circle-R

Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer