BRL K 14010

De uitgroei van legionellabacteriën in leidingwaterinstallaties moet koste wat het kost voorkomen of verminderd worden. Daarom heeft Kiwa hiervoor een speciale beoordelingsrichtlijn vooropgesteld: BRL K 14010. Deze richtlijn wordt ook wel de legionellarichtlijn genoemd en is bedoeld voor eigenaren van leidingwaterinstallaties.

Bedrijven kunnen hun producten laten certificeren volgens BRL K 14010, zodat duidelijk is dat ze helemaal voldoen aan alle eisen op het gebied van legionellapreventie. Hiervoor kan een aanvraag worden ingediend bij Kiwa. Als alle processtappen voor het verkrijgen van een certificaat zijn voltooid, dan krijgt het product een Kiwa Water Mark.

AQ GROUP: BRL k 14010, BRL 6010 en andere certificeringen

AQ Group houdt zich bezig met het onderhouden, reviseren en zo nodig renoveren van lucht- en waterinstallaties. En daarvoor beschikken we over alle nodige certificeringen, waaronder BRL K 14010. Die certificering hebben we gekregen voor onze zelfspuiende legionellafilters. Dit betekent dat deze filters helemaal voldoen aan de officieel opgestelde BRL K 14010-richtlijn.

Naast dat bepaalde producten die we leveren gecertificeerd zijn, beschikken we als bedrijf ook over de nodige certificeringen. Zo hebben we bijvoorbeeld het ISO-9001 certificaat en zijn we het tweede bedrijf in de branche dat een milieucertificaat ISO-14001 hebben gekregen. Daarnaast zijn wij als adviesbureau gecertificeerd volgens BRL 6010.

Hoe werken onze gecertificeerde legionellafilters?

Onze volgens BRL K 14010 gecertificeerde legionellafilters kunt u met een gerust hart inzetten voor uw drinkwaterstelsels en luchtbehandelingskasten. De filterelementen hebben membranen met poriën van een doorsnede van 0,03 micron. Het water wordt door deze poriën heen geperst, terwijl de legionellabacterie en eventuele andere bacteriën worden afgevangen.

Het grote voordeel van dit filter is dat het zelfreinigend is en op gezette tijden gespoeld wordt. Daarnaast is het erg betrouwbaar en heel onderhoudsvriendelijk. Het filter hoeft slechts eens in de vijf jaar vervangen te worden. Het is eenvoudig te installeren en kan direct achter de watermeter geplaatst worden. Ook is het lokaal te gebruiken, zoals bij oog- en nooddouches.

De missie van AQ Group

Mensen worden steeds minder resistent tegen virussen en bacteriën. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om klimaatinstallaties en drinkwaterstelsels goed schoon – en daarmee veilig – te houden. AQ Group speelt daar op dit moment al een belangrijke rol in en streeft ernaar om die rol in de toekomst te vergroten: wij willen hierin de allerbeste dienstverlener worden.

Dit doen we onder meer door te investeren in ons personeel. Al onze medewerkers worden getraind in de nieuwste ontwikkelingen, zijn op de hoogte van de verschillende eisen die aan materialen en apparatuur gesteld worden en doen ervaring op in de praktijk. Zo kunt u erop rekenen dat uw AQ Group-professional precies weet wat er moet gebeuren én hoe dat gebeurt.

Kies voor producten volgens BRL k 14010 certificering

Wat ons betreft is de keuze voor AQ Group een vanzelfsprekende keuze: wij beschikken over een ervaren, professioneel team dat voldoet aan alle eisen die aan de branche gesteld worden. Bovendien zijn we BRL 6010 gecertificeerd. Ook hebben onze medewerkers hart voor hun vak en voeren ze al hun werkzaamheden met passie én oog voor detail uit. Op ons kunt u rekenen.

Wilt u meer weten over wat AQ Group voor u kan doen of een offerte aanvragen voor onze speciale zelfspuiende legionellafilters met BRL K 14010 certificering? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 088 – 123 34 55. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen of een mailtje sturen naar info@aqgroup.nl.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!