Circulariteit doet ook bij AQ Group zijn intrede

Revitalisatie van bestaande klimaatsystemen wordt steeds populairder

Door de focus op circulariteit bij het verduurzamen van installaties krijgt het revitaliseren van bestaande klimaatinstallaties steeds meer de aandacht. Het besef dat er iets gedaan moet worden aan de energieslurpende klimaatinstallaties is er inmiddels wel.
De vraag is vervolgens: wat doen we ermee, gaan we vervangen of revitaliseren?

Met name voor het laatste punt komt steeds meer aandacht; door het retrofitten van installaties met EC-ventilatoren wordt al een fikse energiebesparing gerealiseerd. Verdere energiebesparing kan worden bereikt door het upgraden van warmteterugwinning. Er zijn nog zelfs fiks wat luchtbehandelingsinstallaties die niet zijn voorzien van warmteterugwinning. Door het aanbrengen van twincoilsystemen in de toevoer- en afzuiginstallatie kan hierin worden voorzien. Bestaande warmtewielen zijn vaak gedateerd. Deze kunnen worden vervangen door nieuwe sorptierotoren waardoor een betere warmteterugwinning wordt gerealiseerd.

Bovenstaande maatregelen worden uitgevoerd in de geest van de ErP-richtlijnen. Vervanging van de klimaatinstallatie is vaak met deze aanpassingen onnodig en daarnaast ontbreekt vaak de fysieke mogelijkheid om überhaupt aan vervanging te denken. Daarom: circulariteit, laten we het omarmen!

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!