Reinigen vetkanalen

Het reinigen van afzuigkanalen van (groot-)keukens is vaak een ondergeschoven kindje. Door het koken raken ventilatiekanalen echter vervuild. Dit gebeurt bij elke horecagelegenheid en het periodieke reinigen hiervan is van belang. Behalve vervuiling door vet kunnen er zich ook stof, schimmels en bacteriën ontwikkelen.

Deze vervuiling in de kanalen resulteren in een hoger energieverbruik maar ook brand- en gezondheidsrisico’s. Het brandrisico bij een vervuild afzuigkanaal is enorm. Het regelmatig reinigen van de vetkanalen is daarom van wezenlijk belang.

Reinigen van de afzuigkap in professionele keukens

Professionele keukens worden intensief gebruikt. De mate waarin een keuken wordt gebruikt, vind je terug in de mate van vetaanslag in het vetkanaal. De keukenbrigade reinigt de filters die in de afzuigkap zitten vaak met grote regelmaat, maar de afzuigkanalen zelf worden niet gereinigd. Dit terwijl vetten en vuil wel degelijk tot verder in de kanalen doordringen en zij ook hier nadelige gevolgen hebben. Het is echter logisch dat de keukenbrigade niet achter in de kanalen komt om deze te reinigen; de binnenzijden van de afzuigkanalen zijn slecht bereikbaar en de vervuiling is dermate dat deze werkzaamheden moeten worden uitbesteed aan een gespecialiseerd reinigingsbedrijf.

Vetkanalen | AQ Group

Reinigen luchtkanalen en afzuigsystemen

Wij treffen vaak verontrustende situaties aan: de binnenzijde van het vetkanaal is dan ernstig vervuild wat gevaarlijke situaties met zich meebrengt. De kans op bijvoorbeeld zelfontbranding is dan zeer aanwezig. De meeste branden in keukens worden veroorzaakt door vervuilde afzuigsystemen, dus het risico erop moet niet onderschat worden. Wist u dat ook uw luchtkanalen regelmatig gereinigd moeten worden om risico’s te voorkomen? Lees hier alles over het reinigen van luchtkanalen door AQ Group.

Brandrisico verminderen door afzuigkanalen schoon te maken

Wij kunnen u helpen met het verminderen van het brandrisico. Door een inspectie uit te voeren, kunnen wij goed inschatten of er een risico op brand is en zo ja, wat de kosten zijn om het afzuigkanaal weer schoon te krijgen. Wij hebben goed opgeleid en ervaren personeel voor de reiniging van vetkanalen. Mocht u interesse hebben in wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op