Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen worden steeds vaker toegepast om energie op te wekken. Dat is niet zo vreemd, want een milieubewuste en energiezuinige levensstijl helpt om een goed leefmilieu te garanderen voor de generaties na ons. Maar ook in financieel opzicht bieden zonnepanelen een zeer interessant rendement. Een rendement dat zelfs nog beter wordt als u de panelen periodiek laat reinigen.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen bieden tal van voordelen op het gebied van milieu, financiën en wonen. Allereerst wekt u hiermee op duurzame wijze uw eigen groene stroom op en verlaagt u de CO2-uitstoot van uw huishouden. Tegelijkertijd verbetert u het energielabel van uw gebouw, wat een grote meerwaarde betekent als u uw pand in de toekomst nog eens wilt verkopen. Maar ook voor die tijd weet u met zonnepanelen veel financieel voordeel te behalen. Met 10 panelen op uw dak bespaart u aan energiekosten al snel 500 euro op jaarbasis. Verbruikt u niet alle stroom die u opwekt, dan kunt u de rest tegen een vergoeding terugleveren aan uw energieleverancier. Gemiddeld heeft u uw investering dan ook al binnen een decennium terugverdiend.

Waarom zonnepanelen reinigen?

Hoewel de genoemde investering soms fiks kan zijn, is het reinigen van de zonnepanelen vaak een ondergeschoven kindje. Dat is eenvoudig verklaarbaar, want slechts weinig mensen zitten erop te wachten om zelf het dak op te gaan. Toch loont een periodieke reiniging zeker de moeite, want vervuilde panelen leveren tot maar liefst 20% minder rendement op!

Het regelmatig reinigen van uw zonnepanelen is daarom een absolute must. U kunt dit het beste laten doen door een professionele partij, zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft en u zeker weet dat de klus optimaal en veilig wordt uitgevoerd. Wij adviseren om uw panelen minstens 1 keer per jaar grondig te laten reinigen. De kosten hiervan verdient u binnen afzienbare tijd terug.

Zonnepanelen reinigen | AQ GroupZonnepanelen reinigen | AQ Group

Hoe reinigen wij zonnepanelen?

AQ Group ondersteunt u graag bij het reinigen van uw zonnepanelen. Onze goed opgeleide en ervaren medewerkers zijn niet alleen gespecialiseerd in het uitvoeren van deze klus, maar beschikken ook over de juiste middelen en gereedschappen. Dat wij VCA**-gecertificeerd zijn, verzekert u bovendien van het feit dat alle werkzaamheden vakkundig en veilig worden uitgevoerd.

Elke dag dat uw zonnepanelen verder vervuilen, daalt het rendement ervan. Wacht daarom niet langer en kies ervoor om het maximale uit uw investering te halen. Maak direct een afspraak voor een reinigingsbeurt en geniet van een optimaal rendement uit uw zonnepanelen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via 088-1233455 of mail naar info@aqgroup.nl.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op