Coaten van luchtgekoelde condensors

Reinigen en coaten van luchtgekoelde condensors

Coaten van een luchgekoelde condensor

coaten condensor

Vervuiling is funest voor de lamellen van een luchtgekoelde condensor en kan corrosie ten gevolg hebben. Vooral condensors die in de buitenlucht staan opgesteld en bloot worden gesteld aan milieu-invloeden zijn hier erg gevoelig voor. En de aluminium lamellen zijn erg gevoelig voor corrosie.

Het beschermen van de lamellen van luchtgekoelde condensors

De lamellen van luchtgekoelde condensors zijn vaak van aluminium. Aluminium is een goede geleider maar als deze aluminium lamellen niet beschermd worden voor weer- en milieu-invloeden, zullen deze oxideren en verteren. Dit proces heeft een nadelige invloed op het rendement en de technische levensduur van de installatie. Corrosie van metalen kan worden voorkomen door deze te coaten en een hiervoor geschikte beschermlaag aan te brengen.

Meer weten over het beschermen van klimaatinstallaties? Lees hier ook alles over het reconditioneren van luchtbehandelingskasten.

Nieuw bij AQ Group: EnergyGuard® condensor coating

Voor het coaten van luchtgekoelde condensors maken wij gebruik van EnergyGuard® condensor coating. Deze speciaal voor dit doel ontwikkelde coating is geheel water gedragen en dus vriendelijk voor mens en milieu. Daarnaast is de coating voorzien van speciale componenten die de warmte overdracht optimaal verzorgen. Door de lamellen met deze speciale condensor coating te coaten is deze beschermd voor invloeden van buitenaf. Daarnaast blijft het rendement optimaal en wordt de technische levensduur van de condensor verlengd.

De voordelen van deze coating voor u op een rij:

  • Optimale en langdurige bescherming;
  • Ultradunne laagdikte;
  • Hoge warmtegeleidingscoëfficiënt;
  • Zeer lage k-waarde;
  • Toepasbaar op aluminium, koper en roestvrijstaal;
  • 2 jaar garantie;
  • Water gedragen en dus vriendelijk voor mens en milieu;
  • Geen stankoverlast.

Extra bescherming voor uw condensor

In sommige gevallen is zwaardere coating nodig om de condensors te kunnen beschermen. Indien omstandigheden daarom vragen, kunnen wij onze Heavy-Duty Condensorcoating® toepassen. Deze coating is speciaal ontwikkeld om extra bescherming te bieden tegen zeer agressieve weer- en milieu-invloeden.

Laat uw klimaatinstallaties optimaal functioneren

De bovengenoemde werkzaamheden kunnen ook worden ondergebracht in ons AQ Support Contract®. Binnen dit contract worden de luchtgekoelde condensors periodiek gereinigd en wordt de coating bijgewerkt. Hiermee bent u ervan verzekerd dat uw installaties optimaal functioneren.

Ook uw luchtgekoelde condensor laten coaten? Neem dan nu contact met ons op. We helpen u graag!