Medewerker stelt zich voor, Michael de Vet

In deze nieuwsbrief willen wij graag Michael de Vet aan u voorstellen. Michael de Vet is nu bijna zes jaar aan het werk voor AQ Group als senior project engineer voor de divisie AQ airquality en hoopt hier tot aan zijn pensioen te werken.

Tot jouw pensioen, dan vind je het wel echt leuk hier?

Ik vind het gewoon heel leuk hier en ik heb het erg naar mijn zin! Bij AQ heb ik iedere dag verschillende klussen, nog nooit heb ik twee dezelfde dagen gehad.

Je bent begonnen als junior service engineer toch?

Klopt, als junior service engineer houd je je bezig met o.a. het vervangen van v-snaren, poelies en filters. Je leert in de praktijk zoveel over de installaties en dit is heel belangrijk om uitleg te kunnen geven aan opdrachtgevers die vragen naar de circulatie of hoe de luchtstroom werkt. Soms kom je zelfs tegen dat het al jaren door andere partijen verkeerd is geplaatst. Wij zijn de ogen in het veld en naar aanleiding van wat wij constateren kunnen wij de opdrachtgever adviseren. De basis leren is dus belangrijk en als senior project engineer probeer ik dat de beginnende service engineers bij te brengen. De meest voorkomende werkzaamheden waar ik mij mee bezig houd is het verduurzamen van de luchtbehandelingskasten, de lagers vervangen. Luchtbehandelingskasten reconditioneren en luchtkanalen reinigen doe ik af en toe.

Wat heb je geleerd bij AQ Group?

Je leert altijd iets nieuws, de ontwikkelingen blijven doorgaan. Het verduurzamen van luchtbehandelingskasten met EC-ventilatoren bijvoorbeeld. Toen ik bij AQ Group begon was dit nog niet zo bekend. Maar nu kunnen wij de installaties verduurzamen en kunnen wij bijdragen aan een luchtbehandelingskast die energiezuinig is!

Wat betekent het voor jou om bij AQ Group werkzaam te zijn?

Ik ben zwaar slechthorend en ben zeer blij dat AQ mij een kans heeft gegeven ondanks mijn beperking. Er zijn veel mensen met beperkingen, niet alleen doofheid maar ook blindheid en die krijgen in deze maatschappij maar weinig kansen.  Veel werkgevers zien alleen de handicap en niet de kwaliteiten van die persoon. Bij veel mensen die ik ken waar iets lichamelijk niet goed is, wordt eigenlijk meteen nee gezegd bij sollicitaties zonder dat ze weten wat deze mensen kunnen. Ik ben blij dat AQ mij een kans heeft gegeven en dat ik die heb kunnen grijpen. Bij veel klanten denken ze ook van huh? Hij doof? Maar hoe communiceren we dan? En uiteindelijk zijn ze dan verbaasd dat ik soms andere of betere kwaliteiten heb dan anderen. Ik werk veel op gevoel, mijn gevoel is meer ontwikkeld. Bijvoorbeeld een luchtbehandelingskast dan luistert een monteur maar ik leg mijn hand op de kast en ik voel wat er is. Dus ik heb andere zintuigen die soms beter werken dan iemand die hoort.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!