Nieuwsbrief – mei 2021

DCW Installatie: een betrouwbare en duurzame oplossing

DCW wordt ingezet voor desinfectie pasteurlijn

Voor een grote opdrachtgever in de voedingsmiddelenindustrie heeft AQ Group een DCW installatie geplaatst. De DCW installatie wordt ingezet om het water in de pasteurlijn te desinfecteren.

Warmtebehandeling van producten is een van de belangrijkste technieken in de voedingsmiddelenindustrie voor het conserveren van voedsel. Warmtebehandeling stopt bacteriële en enzymactiviteit om zo kwaliteitsverlies tegen te gaan en het voedsel houdbaar te houden. Dit proces wil de opdrachtgever uiteraard wel graag doen in combinatie met veilig water. Onze DCW installatie zorgt voor een verhoogde voedselveiligheid: veilig water met hoge mate van betrouwbaarheid.

Onze DCW produceert het krachtige desinfectiemiddel Neuthox “on-site” uit enkel water en zout. De vloeistof bevat diverse reactieve ionen, moleculen en radicalen en is zeer sterk bacteriedodend en bovenal in staat de biofilm te verwijderen en weg te houden. Deze electrolysetechniek is opgenomen in de “Milieulijst 2020” door de Nederlandse overheid en voor de investering in deze techniek (en alle toebehoren) kan gebruik worden gemaakt van aantrekkelijke subsidies en fiscale regelingen. Het systeem is kostenbesparend omdat het benodigde verbruiksartikel, te weten zout, zeer goedkoop is en het verbruik gering is.

Samengevat zijn de voordelen: altijd een laag kiemgetal en geen legionella, continue bewaking ( op afstand ) van de waterkwaliteit, volledig veilige en milieuvriendelijke techniek, zeer lage gebruikskosten en er wordt geen chemie meer gebruikt!

De opdrachtgever kan nu de productie van het voedsel op een veilige en verantwoorde manier uitvoeren. De DCW installaties zijn met bovenstaande voordelen voor diverse installaties, toepassingen en branches inzetbaar. Denk daarbij aan koeltorens, fonteinen en andere processystemen.