“AQ Group kan duurzame oplossingen combineren met regulier onderhoud en dat is natuurlijk heel gunstig”

We spraken met Erwin Landman (contract coördinator)  en Martijn Ligteringen (vestigingsverantwoordelijke), samen zijn zij in dienst van croonwolter&dros in Den Helder.

“De vestiging bestaat al een geruime tijd maar was voornamelijk gericht op de elektrotechniek. Vorig jaar heb ik het stokje overgenomen van mijn voorganger die met pensioen is gegaan. We hebben de motivatie om de vestiging in Den Helder ook weer qua andere disciplines op de kaart te zetten. Momenteel zijn wij volop aan de gang met werktuigbouwkunde en een gedeelte koeltechniek”, aldus Martijn.

Om ook andere disciplines op de kaart te zetten hebben Martijn en Erwin AQ Group benaderd voor een belangrijk contract voor het Rijksvastgoedbedrijf in opdracht van Defensie. “In de tenderfase is er gezocht naar een partner en wij waren niet onbekend met AQ Group. Het feit dat jullie al eerder op defensielocaties en rijkvastgoedlocaties hebben gewerkt was natuurlijk een pré”, vertelt Erwin. En zo geschiedde: momenteel doet AQ Group het onderhoud aan de luchtbehandelingsinstallaties en AQ Cumulus de luchtbevochtiging bij Defensie.

Wat betreft de uitvoering is het inspelen op, en rekening houden met, de huidige situaties. “De aanmeldingen gaan harstikke goed, en vanuit AQ wordt alles in goede banen geleid. Het reguliere onderhoud wordt zo vroeg mogelijk ingepland en aangemeld.” Martijn beaamt dit en vult Erwin aan: “afhankelijk van de omstandigheden in de wereld, waaronder de oorlog in Oekraïne, zijn ze natuurlijk ook strenger met de passen voor toegang voor het terrein. Ze kunnen zomaar andere dingen gaan vragen of ze controleren strenger en dan sta je langer in de rij. Hier is AQ flexibel in.” Met de vraag of AQ Group aan te raden is bij anderen kwam Erwin met een vriendelijke afsluiter: “AQ Group is accuraat en de professionaliteit straalt ervan af zowel op de werkplek als het bedrijf an sich. De presentatie van de rapportages ziet er vlekkeloos uit met de voor en na foto’s!”

Volgens Martijn bevindt het contract zich nu in de eerste fase maar op termijn zijn er ook doelstelling gesteld met betrekking tot duurzaamheid en zou het dienstenpakket van AQ daar zeker van nut kunnen zijn. Erwin vult aan: “wel bieden wij nu al jullie duurzame oplossingen aan als een motor in een luchtbehandelingskast stuk gaat, de hele branche is met verduurzamen bezig en de oplossingen die AQ biedt en het kunnen combineren met regulier onderhoud is natuurlijk heel gunstig”.

croonwolter en dros | AQ GroupErwin Landman en Martijn Ligteringen, croonwolter&dros

Neem contact op