Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Project Pesetastraat: renovatie luchtbehandelingskast

Van oud naar nieuw: reconditionering in optima forma

Wij voeren dagelijks werkzaamheden uit aan luchtbehandelingskasten dus we zijn wel wat gewend. Maar soms voeren we een project uit waarvan wij zelfs bij het zien van het resultaat nog zeggen: wow!

In Rotterdam hebben we laatst zo’n project uitgevoerd. De opdrachtgever was duidelijk: zorg ervoor dat de luchtbehandelingskast weer in een goede conditie terechtkomt. Wij troffen een luchtbehandelingskast aan die in een deplorabele conditie verkeerde: roest, slechte filtering, slecht sluitende kleppen. Daarnaast waren de lagers van de ventilator ook versleten.

Uiteindelijk hebben wij de luchtbehandelingskast opnieuw gecoat, de filtersectie geoptimaliseerd, de kleppen vervangen en, omdat we toch bezig waren, de gedateerde centrifugaalventilator vervangen door een direct aangedreven EC-ventilator.

Op de afbeelding vindt u een impressie van de compleet gerenoveerde en geretrofitte luchtbehandelingskast. Het mooie eraan is: door de energiebesparing zijn alle werkzaamheden binnen 4 jaar terugverdiend!