Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Reconditioneren: beter laat dan nooit

Circulariteit in optima forma

Soms worden ook wij nog wel eens geconfronteerd met uitdagingen. In dit geval betrof het drie luchtbehandelingskasten die in een zeer slechte conditie bevonden.

Enkele jaren geleden hadden wij de betreffende opdrachtgever al geadviseerd om zo snel mogelijk actie te ondernemen inzake deze drie luchtbehandelingskasten. Onze conclusie was toen: levensduur van de installatie alsmede de kwaliteit van het binnenklimaat zullen in rap tempo in kwaliteit achteruit gaan.

Door de bijzondere aard van de locatie en de daarvoor benodigde beschikbaarheid is er toentertijd voor gekozen om de systemen door te laten draaien.

Gedurende de afgelopen jaren heeft men gebruikt gemaakt van een verouderde bevochtigingsinstallatie zonder enige vorm van waterbehandeling. Dit heeft er voor gezorgd dat alle luchtbehandelingskasten onderhevig waren aan corrosie. De corrosie was zo hevig dat er op een aantal plekken in de luchtbehandelingskasten delen waren vergaan. De luchtbehandelingskasten zijn hierdoor op den duur in dusdanig slechte conditie geraakt dat de installaties buiten bedrijf werden gesteld.

De opdrachtgever vroeg aan ons of wij de installaties alsnog konden redden. Wij gaan een uitdaging zeker niet uit de weg en deden een nieuwe opname. Het advies vanuit AQ group luidde; een gehele revisie van de luchtbehandelingskasten waarbij in de ventilator- en bevochtigingssectie nieuwe platen aangebracht moeten worden. Om er voor te zorgen dat deze situatie niet nog een keer voorkomt hebben we ook geadviseerd om de verouderde bevochtigingsinstallatie te vervangen.

Een maand later kregen we daadwerkelijk de opdracht binnen. Een zeer intensieve behandeling van enkele weken van de luchtbehandelingskasten volgde waarbij we de ventilatorcomponenten en wandpanelen naar onze bedrijfslocatie te Utrecht hebben gebracht. Daarnaast is er een nieuwe stoombevochting van AQ Cumulus geplaatst. Dit alles heeft geresulteerd in luchtbehandelingskasten die weer in topconditie verkeren en een resultaat waar de klant uitermate tevreden mee is.

Het toont ook aan dat het reconditioneren van in zeer slechte staat verkerende luchtbehandelingskasten een goede en efficiënte oplossing kan zijn waarbij ook het milieu in het kader van circulariteit niet uit het oog wordt verloren!