Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Reinigen luchtbehandeling

Ook de kasten die gebruikt worden voor luchtbehandeling moeten eens in de zoveel tijd gereinigd worden. Als u deze wilt reinigen, dan moet dat volgens de regels gebeuren. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat alles goed verloopt en dat de kans op problemen minimaal is. De beste manier om hier zeker van te zijn? AQ Group inschakelen natuurlijk!

AQ Group is namelijk autoriteit als het gaat om het reinigen van materialen die te maken hebben met luchtbehandeling. En dit geldt dus ook voor luchtbehandelingskasten. Wij zetten onze kennis, expertise en ervaring in om uw luchtbehandelingskast in hygiënische topconditie te houden, zodat toevoerkanalen minder snel vervuilen en uw installatie langer meegaat.

Hoe werken wij?

Als we een systeem voor luchtbehandeling reinigen, dan maken we daarbij gebruik van de producten van het Amerikaanse bedrijf Solenic Inc. Hiervan zijn wij namelijk exclusief distributeur in Nederland. We demonteren eerst de onderdelen van de luchtbehandelingskast en nemen daarna de kast zelf onder handen. Hierbij worden chemicaliën onder druk aangebracht.

Vervolgens kijken we naar bijvoorbeeld de verwarmings- en koelerblokken. Als we klaar zijn met het reinigen van de volledige installatie, zullen we deze desinfecteren. Alle chemicaliën die tijdens het reinigen worden gebruikt, worden door onze vakkundige medewerkers opgevangen, geneutraliseerd en vervolgens afgevoerd. Hier hoeft u zelf dus niets aan te doen.

Luchtbehandeling: extra aandacht voor de luchtkanalen

Een van de andere onderdelen die wij vaak reinigen zijn de luchtkanalen. Veel mensen denken dat deze kanalen niet vies worden, omdat er alleen lucht doorheen gaat. Dat is echter niet waar. Ook luchtkanalen kunnen vervuilen, afhankelijk van het onderhoud van de kast voor luchtbehandeling. Ook de filters in de kast zijn belang voor de mate van vervuiling.
Voor het reinigen van luchtkanalen hebben we verschillende methoden. Zo kunnen we een robot gebruiken, een systeem met roterende borstels of perslucht. Daarnaast hebben we altijd de mogelijkheid om de luchtkanalen ook handmatig te reinigen. Dankzij deze verschillende methoden is er altijd een optie die precies past bij uw installatie en optimaal resultaat levert.

Gekwalificeerde professionals met hart voor de zaak

Of het nu gaat om het reinigen van uw installatie voor luchtbehandeling, het reinigen van luchtkanalen of iets anders: op AQ Group kunt u rekenen. Wij verzorgen de onderhoudsactiviteiten aan klimaat- en drinkwatersystemen voor diverse bedrijven en doen dit geheel volgens de geldende wet- en regelgeving. Wij zijn hiervoor uitvoerig gecertificeerd.

Bij ons staan veiligheid en milieu voorop. Dat blijkt onder meer uit het feit dat wij beschikken over zowel het ISO-9001 als het VCA**-certificaat. Ook al ons personeel is in het bezit van het VVA-1 en/of het VVA-2 certificaat. Daarnaast zijn wij het tweede bedrijf in de branche dat in het bezit is van het milieucertificaat ISO-14001. Dit garandeert milieubewust werken!

Uw kast voor luchtbehandeling reinigen door AQ Group

Vindt u een hygiënische installatie, optimaal rendement op uw investering én het milieu belangrijk en wilt u een partner die er net zo over denkt? Neem dan vandaag nog contact op met AQ Group. AQ Group neemt u al het werk rondom uw luchtbehandeling uit handen en zorgt ervoor dat dit op een vakkundige, vertrouwde manier wordt uitgevoerd.

Wij beschikken over de nodige certificaten en kwalificaties die ons tot een van de beste bedrijven voor het reinigen van luchtbehandeling maken. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. We blijven ons doorlopend ontwikkelen, om onze klanten optimaal resultaat te bieden. Meer weten over luchtbehandeling? Bel eens met 088 – 123 34 55. We vertellen u er graag meer over.