Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Sealen van luchtkanalen

Luchtkanalen kunnen door ons voorzien worden van een speciale sealercoating. De sealercoating is brandvertragend en daarom bij uitstek geschikt voor afzuigkanalen van (groot-)keukens die door vetvervuiling voor een aanzienlijk brandrisico kunnen zorgen. Inmiddels zijn al vele afzuigkanalen van horecagelegenheden door ons voorzien van deze sealercoating. Bijkomend voordeel is dat het vet zich vrijwel niet hecht en dat daardoor de kosten voor de periodieke reiniging na aanbrenging ervan een stuk lager zijn.

Deze coating kan nog diverse andere doelen dienen. In sommige gevallen wordt het gebruikt om luchtkanalen daadwerkelijk lucht- en waterdicht te krijgen. Vooral afzuigkanalen waar geurtjes worden afgezogen kunnen door lekkage stankoverlast veroorzaken. Andere toepassingen zijn rookgasafvoerkanalen. Deze zijn onderhevig aan corrosie en dat is tegen te gaan door deze kanalen te voorzien van onze sealercoating.

We hebben zelfs al een afvalschacht in een appartementencomplex voorzien van onze sealercoating. De wand ervan was voorzien van asbest. Zonder de asbest verder aan te raken hebben wij de wanden voorzien van onze sealercoating waardoor de verspreiding van asbestdeeltjes is voorkomen zonder dat de schacht vervangen hoefde te worden.

Heeft u interesse in onze sealercoating? Neem dan contact op met ons.