Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Verpleeghuizen zijn gebaat bij optimale ventilatie

Een voorbeeld van maximale flexibiliteit in coronatijd

Debietmeting

Dagelijks voeren wij werkzaamheden uit aan luchtkanalen en elk project is voor ons belangrijk en daarmee bijzonder. Maar soms springt er eentje uit die ook van ons uiterste flexibiliteit vergt. In dit geval ging het om het reinigen van luchtkanalen in meerdere verpleeghuizen en dat gedurende de Corona pandemie!

Op verzoek van de opdrachtgever zijn wij op stel en sprong gestart met dit grootschalige project. De kwetsbare bewoners moesten zo goed mogelijk beschermd worden en daarom wilde opdrachtgever de luchtkanalen in haar tehuizen zo snel mogelijk gereinigd hebben. Na reiniging moesten debietmetingen verricht worden en getoetst aan het Bouwbesluit en het Masterplan Ventilatie. Tijdens de kick-off werden de details en de impact van de werkzaamheden besproken tezamen met de specifieke eisen van de opdrachtgever. Mede door een goede communicatie met de verpleging en de technische dienst op de locaties hebben wij onze werkzaamheden kunnen uitvoeren zonder de bewoners te hinderen. En hier kwam onze flexibiliteit goed van pas. De werktijden werden aangepast aan het dagschema van de bewoners en zodanig gepland dat zij niet in dezelfde ruimte verbleven als onze medewerkers. Aan onze medewerkers werd gevraagd zich extra te beschermen zodat de kans op infectie nihil zou zijn.

De debietmetingen maakten inzichtelijk hoe de ventilatie zich verhoudt tot het Bouwbesluit en het Masterplan Ventilatie. Daaropvolgend hebben wij een rapportage kunnen overhandigen met hierin de conclusies.

De opdrachtgever is uitermate tevreden met de samenwerking en het eindresultaat en de verpleeghuizen beschikken nu over een gereinigd ventilatiesysteem dat beter ventileert, een MUST in de strijd tegen de coronabesmetting!