Werkzaamheden Proximus Tower Brussel

Verduurzaming van de luchtbehandelingskast bij Proximus

In januari stond onze divisie AQ International voor een mooie uitdaging: verduurzaming en gedeeltelijk recondioneren van een oude luchtgroep zonder hinder voor de mensen op de werkvloer en dit in een zeer korte periode. Daarnaast moest er nieuwe hogedruk bevochtiging worden geplaatst op de luchtbehandelingskast.

AQ International heeft de werkzaamheden geheel volgens planning afgerond, ondanks de zeer korte downtime van de LBK namelijk van donderdag 16:00 tot maandag 06:00 uur. We moesten buiten het verduurzamen de LBK ook gedeeltelijk reconditioneren, waaronder het aanbrengen van (giet-)coatings en het vervangen van een warmteblok.

Om de planning te kunnen halen, hebben we de werkzaamheden in 2 weekenden uitgesplitst. Het eerste weekend werd de LBK gerecondioneerd en het tweede weekend stond in het teken van de verduurzaming met EC-fans, dit was de grootste uitdaging om dit voor elkaar te krijgen.

Tegelijkertijd werd de bestaande bevochtiging gedemonteerd, nieuwe hogedruk bevochtiging van Cumulus geplaatst en aangesloten.

In het tweede weekend is op donderdag begonnen met het verwijderen van de oude ventilator en het demonteren van de wandpanelen om alles uit de LBK te kunnen krijgen. Vrijdag aan het einde van de dag was alles verwijderd en is er al een start gemaakt om de zwaar gehavende vloer te kunnen repareren. Zaterdag is de vloer vervolgens helemaal opgeknapt en is er voor gezorgd dat de vloer weer stevig en beloopbaar is. Vervolgens werd een begin gemaakt met de opbouw van de ventilatorwand en het ophangen van de ventilatoren en is een begin gemaakt met het trekken van de bekabeling. De LBK werd geheel luchtdicht gemaakt en de vloeren zijn in de primer gezet. Op zondag werd de bekabeling afgemaakt en is er een testrun gemaakt om te kijken of de LBK goed luchtdicht was. Na het slagen van de testrun werden de vloeren afgewerkt met onze gietcoating en alles dichtgemaakt zodat de luchtbehandeling zonder problemen weer in bedrijf kon worden gesteld.

Met de nieuwe EC-fans wordt een energiebesparing gerealiseerd van maar liefst 40%!

We zijn trots op onze monteurs die deze indrukwekkende klus zo netjes uitgevoerd hebben binnen de planning!

 

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF