Het Klimaatconcept®

Een Duurzame Toekomst in Klimaatbeheersing

Het AQ Group Klimaatconcept® is een unieke benadering van klimaattechnologie die streeft naar een groenere toekomst. Wat dit concept uniek en niet door onder andere marktpartijen uitgevoerd kan worden, is dat elk bedrijfsonderdeel zijn eigen specialistische kennis inbrengt. Hierdoor worden de nieuwste retrofit-technologieën ingezet om bestaande klimaatinstallaties te transformeren.

De Kernaspecten van Het AQ Group Klimaatconcept®

Efficiënte Warmtepompen: Traditionele koelmachines en cv-ketels worden vervangen door de efficiënte warmtepompen van Nibe Rhoss, wat resulteert in verbeterde energie-efficiëntie. Ons bedrijfsonderdeel AQ Cooling kan dit uitvoeren. Mede omdat zij een exclusief contract heeft met Nibe Rhoss, een marktleider op het gebied van warmtepompen en koelmachines. Zonder een aan jou verbonden producent van koelmachines en warmtepompen heb je niet te zoeken in de deze markt.

Innovatieve Luchtfilters: AQ Group heeft circulaire luchtfilters (AQ Circle-R®) geïntroduceerd om een schoner binnenklimaat te bevorderen. Luchtfilters geven een enorme berg aan vervuiling, gemiddeld moet er 2 keer per jaar de luchtfiltersectie vervangen worden. Dat zijn gem. vijf frames per keer bestaande uit een aluminium frame met filterdoek. Onze filters bestaan uit cassettes met een kleine filterdoek. Alleen het doek wordt nog vervangen en dat doek is herbruikbaar. Onder meer plafondfabrikanten kunnen ze gebruiken. Het toppunt van circulariteit.

Energiezuinige Bevochtiging: De verouderde stoombevochtiging wordt gemoderniseerd met energiezuinige hogedrukbevochtiging, waardoor duurzaamheid hand in hand gaat met kostenbesparingen. Deze techniek beheersen vele bedrijven in de sector van bedrijven gespecialiseerd in luchtbevochtiging met de combinatie met de andere kernaspecten is uniek.

Warmteterugwinning: Dit is een belangrijke energiebesparende techniek in luchtbehandelingskasten. Het proces omvat het behandelen van retourlucht uit een gebouw, waarbij de opgevangen warmte wordt overgedragen aan inkomende frisse lucht via warmtewisselaars. Door het hergebruiken van warmte stijgt de temperatuur van de binnenkomende lucht, waardoor er minder extra energie nodig is om de ruimte te verwarmen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact door een lagere vraag naar verwarming.

EC-Ventilatoren: De overstap van traditionele centrifugaalventilatoren naar energiezuinige EC-ventilatoren draagt bij aan een groenere en efficiëntere luchtstroom. De energiebesparing is enorm en het retrofitten raakt meer en meer bekend. Ook hier vormt onze intensieve samenwerking met Ziehl Albreg een goede ondergrond voor ons leidende positie in deze markt.

Aeroseal® Technologie: AQ Group gebruikt geavanceerde Aeroseal® technologie om luchtkanalen vrijwel luchtdicht te maken, wat energieverlies minimaliseert. Ook voor deze techniek bezitten wij de exclusieve gebruiksovereenkomst.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het AQ Klimaatconcept®? Klik dan hier!

Onze andere diensten

Lucht | AQ Group

Diensten en producten
lucht

Water | AQ Group

Diensten en producten
water

Warmte & koelen | AQ Group

Diensten en producten
koeling & warmte

Luchtbevochtiging | AQ Group

Lucht
bevochtiging

Onderhoud | AQ Group

Verduurzamen

Onderhoud | AQ Group

Onderhoud

AQ construct | AQ Group

Montage

AQ Circle-R | AQ Group

AQ Circle-R

Aeroseal logo | AQ Group

Aeroseal