Warmteterugwinning

Niet alle bestaande luchtbehandelingskasten zijn voorzien van warmteterugwinning. Daarnaast zijn er tal van luchtbehandelingskasten die nog niet voorzien zijn van energiezuinige warmtewielen zoals sorptierotoren. Onder druk van steeds strenger wordende regelgeving op het gebied van energiebesparing wordt men gedwongen om maatregelen te nemen. De meest voor de hand liggende oplossing is het vervangen van de bestaande luchtbehandelingskast.

Maar hoe zit het dan met de circulariteit? En is het wel echt nodig? Wij vinden van niet. Wij kunnen de bestaande luchtbehandelingskast voorzien van warmteterugwinning waarmee u voldoet aan de rendementseisen die gesteld worden aan hedendaagse installaties. Warmterugwinning zorgt er immers voor dat de warmte uit de afgezogen lucht wordt hergebruikt.

Wij ontwerpen, leveren én plaatsen twincoilsystemen waarmee de bestaande luchtbehandelingskast voldoet aan de nieuwste eisen en normen. Twincoilsystemen hebben als bijkomend voordeel dat bacteriën, schimmels en virussen uit de afgezogen lucht zich niet kunnen mengen met de toevoerlucht.

Daarnaast vervangen wij warmtewielen. Warmtewielen zijn vaak gemaakt van aluminium dat in de loop der tijd oxideert. Wij kunnen ze 1:1 uitwisselen en we kunnen ze ook in verbeterde vorm aanleveren waarmee energiebesparing kan worden gerealiseerd. Denk daarbij aan het vervangen van het huidige warmtewiel door een sorptierotor.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op