Desinfecteren van klimaatinstallaties

Virussen – zoals het COVID-19 virus, ofwel het coronavirus – kunnen langer dan twee weken overleven op metalen en kunststof oppervlakten. In die tijd kunnen virussen worden overgedragen op mensen. Ten tijde van het coronavirus is het grondig reinigen en desinfecteren van uw klimaatinstallatie (in een werkomgeving) daarom van levensbelang.

AQ Group is specialist in het hygiënisch reinigen en desinfecteren van klimaatinstallatie(s) en luchtbehandelingssystemen. Met als doel dat de lucht in uw bedrijf schoon is, veilig en vrij van ziektekiemen. Het coronavirus wordt overgedragen via vochtdruppels in de lucht. Wanneer geïnfecteerde mensen niezen of hoesten kan besmetting plaatsvinden, mogelijk ook via besmette oppervlakten.

Achterstallig onderhoud

De reiniging of desinfecteren van luchtbehandelingskasten en klimaatsystemen staat bij veel bedrijven laag op het prioriteitenlijstje. Net als de desinfectie van luchtkanalen. Soms zien wij installaties die jarenlang niet zijn schoongemaakt, waar ongedierte in huist en waar een dikke aanslag van achterstallig onderhoud zichtbaar is. Verouderde luchtfilters zijn een verzamelplaats van bacteriën en schimmels. De lucht die hier doorheen blaast, komt vervolgens bij mensen terecht. Dat kan zijn in kantoren, maar ook scholen en andere ruimtes waar mensen werken en verblijven.

Wij kunnen u helpen met het desinfecteren van uw klimaatinstallatie en ruimtes om het coronavirus te bestrijden en kruisbesmetting tegen te gaan. Met speciale apparatuur reinigen en desinfecteren wij de klimaatinstallaties en ruimten. Dat doen wij onder meer door ‘fogging’. Dan blazen we de ruimten vol met een desinfecterende mist, waardoor het interieur volledig wordt gedesinfecteerd.

Daarnaast reinigen en desinfecteren wij warmtewielen en (de-)centrale klimaatsystemen. We vervangen ook filters en doen alles om de luchtkwaliteit binnen uw bedrijf optimaal te houden. Hiervoor hebben wij alle middelen en kennis in huis.

Volledig beschikbaar

Om medewerkers niet tot overlast te zijn is het mogelijk om de werkzaamheden in het weekend uit te voeren. Heeft u vragen over het beschermen van uw medewerkers en het reinigen en desinfecteren van uw ruimten en klimaatinstallaties, neem dan contact met ons op via 088-1233455 of via info@aqgroup.nl.

Vrijblijvende offerte?

Meer weten over het desinfecteren of reinigen van klimaatinstallatie(s)? Neem dan via onderstaand formulier vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder met al uw vragen.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op