Onderhouden luchtbehandelingskast

Het is belangrijk dat klimaatinstallaties periodiek schoongemaakt worden. Deze werkzaamheden zijn vaak tijdrovend en worden vaak uitgevoerd door personeel dat ook nog andere zaken op hun bordje heeft. Technisch personeel is tegenwoordig bijna niet meer te krijgen en men kan zich afvragen of het dan nog zinvol is om dit soort werkzaamheden door (hoog) opgeleid technisch personeel te laten uitvoeren. AQ Group kan u hierin assisteren, zowel op technisch als op hygiënisch vlak.

Ons personeel is goed opgeleid en weet wat ervan hen verwacht wordt. Tegelijk aan de schoonmaakwerkzaamheden kunnen ook technische werkzaamheden worden meegenomen, zoals het uitwisselen van filters en het vervangen van de v-snaren. Het vervangen van de v-snaren heeft onze bijzondere aandacht, dit gebeurt met beleid, dus met een laser en een optikrik. Zo bent u ervan verzekerd dat de v-snaar niet alleen goed is uitgelijnd maar ook op de juiste wijze op spanning is gebracht.

Onze specialisten zijn bij uitstek getraind in de volgende werkzaamheden:

  • Schoonmaken van binnen- en buitenzijde van luchtbehandelingskasten
  • Plaatsen van nieuwe filters
  • Verwijderen en afvoeren van de oude filters
  • Vervangen van v-snaren
  • Uitlijnen v-snaren d.m.v. laserapparatuur
  • Visuele controle van componenten zoals warmtewielen, lagers, kleppen etc
  • Rapportage van de conditie van de installaties, indien gewenst volgens NEN-2767

Na de werkzaamheden ontvangt u van ons per installatie een rapportage. In deze rapportage wordt vermeld wat voor werkzaamheden wij hebben verricht en welke componenten wij hebben vervangen. Zo wordt exact aangegeven welk type filters wij hebben geplaatst en welk type v-snaar er door ons is gemonteerd. Daarmee creëren wij een install-base waarmee de volgende keer gelijk de juiste materialen kunnen worden besteld. Deze rapportage wordt beschikbaar gesteld op een online portaal die dienstdoet als een database.

U kunt daarmee te allen tijde bij uw documenten, u bent ervan verzekerd dat de documenten in de database staan. Indien gewenst kunnen wij zelfs de rapportage voorzien van uw logo. Last but not least: indien gewenst kunnen deze werkzaamheden uitvoeren in bedrijfskleding van de opdrachtgever.

Al met al: door te kiezen voor AQ bent u ervan verzekerd dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd, dat de werkzaamheden netjes worden gerapporteerd, dat de eventuele bijzonderheden die we aantreffen in de luchtbehandelingskast worden gerapporteerd. En u kunt uw personeel op andere vlakken inzetten.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op