Reinigen van inductie- en fancoilunits

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor het welzijn van de mens. Om dit te kunnen verzorgen zijn goed functionerende klimaatinstallaties nodig. Deze installaties kunnen gezien worden als de longen van een gebouw. Het is daarom van belang dat de klimaatinstallaties goed onderhouden worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is de periodieke reiniging om de installaties schoon te houden.

Een inductie- of fancoil unit kan deel uitmaken van een klimaatinstallatie. Dit onderdeel bevindt zich dan veelal in systeemplafonds of onder het raam van kantoorpanden. Doordat de units lucht uit de ruimte gebruiken, raken deze vrij snel vervuild door stof en bacteriën. De units kunnen ook opgesteld zijn onder het raam en worden dan vaak gebruikt als vensterbank. Hierdoor is de kans groot dat vervuiling, stof etc door het rooster in de units terechtkomt met alle nadelige gevolgen van dien. De aanwezige filters zijn vaak grof (soms zelfs van gaas) en deze zullen de bacteriën niet tegenhouden.

Belang van reinigen inductie- en fancoilunits

Vervuilde fancoil units en/of inductie units kunnen problemen veroorzaken op de bedrijfsvloer. De vervuiling brengt namelijk bacteriën en schimmels in de lucht en de omgeving met alle gevolgen van dien. Dit kan bijvoorbeeld uiteindelijk resulteren in klachten en ziekmeldingen vanuit het personeel, het zogeheten sick building syndroom. Wanneer de installaties worden schoongehouden blijft de kwaliteit van het binnenklimaat behouden. Dit zorgt voor een goed welzijn en hoge productiviteit van het personeel.

In veel gevallen is de investeringen in het reinigen van de installaties dus binnen afzienbare periode terugverdiend. Om u volledig te kunnen ontzorgen, verzorgen wij daarom naast het onderhouden van luchtbehandelingskasten en het reinigen van luchtkanalen, ook het reinigen van inblaasroosters, fancoilunits en inductie-units. Door onze kennis van de gehele klimaatinstallatie, kunnen wij een optimale hygiënische conditie van de installatie garanderen. We beschikken over de juiste kennis, ervaring en middelen om uw apparatuur grondig te reinigen en te desinfecteren.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op