Retrofit met EC-ventilatoren

Het juiste onderhoud van lucht- en watersystemen is van groot belang. Regelmatige en vakkundige reiniging draagt sterk bij aan de kwaliteit en levensduur van uw systemen. Op een dag komt het moment dat de systemen toe zijn aan een volgende stap, zoals het reconditioneren van uw luchtbehandelingskast. Op die manier zorgen wij dat uw kast technisch weer in topconditie raakt en nog jarenlang mee kan.

Upgrade uw luchtbehandelingskast met EC-ventilator

Tijdens deze ingreep kunnen wij uw luchtbehandelingskast retrofitten, oftewel: upgraden. Hierbij vervangen wij de onderhoudsgevoelige centrifugaal ventilator door een EC-ventilator. Uw investering verdient u veelal binnen een jaar terug! Hoe dat komt?

De belangrijkste voordelen van EC-ventilatoren:

  • Energiezuinig
  • Ingebouwde frequentieregeling
  • Eenvoudig
  • Bedrijfszeker
  • Flexibel (kan communiceren met elk type GBS)
  • Minder geluidsoverlast
  • EIA-subsidieregeling van toepassing

Plaatsing van deze ventilatoren in uw luchtbehandelingskast betekent per direct een enorme kostenbesparing. De EC-motoren kunnen eenvoudig aangestuurd worden en behouden bovendien een efficiëntie niveau tot 90%. Door de vervanging van één grote ventilator met een wand van meerdere, kleinere ventilatoren wordt de kans op uitval bijna nihil. Ook is er sprake van een langere levensduur.

Voldoet aan de nieuwste verordeningen

Daarnaast voldoet u met deze upgrade vrijwel direct aan de nieuwe Energy-related Products (ErP)-verordeningen voor luchtbehandelingskasten. Deze Europese regelgeving stelt hoge eisen aan het rendement van nieuwe luchtbehandelingskasten waardoor vaak een grotere behuizing nodig is die veelal niet past in de huidige ruimte van de luchtbehandelingsinstallatie. Upgraden wordt daardoor interessanter en met de toepassing van EC-ventilatoren ook voordeliger.

Geen vonken, dus veilig

Door het ontbreken van koolborstels in EC-ventilatoren, is er geen risico op vonkvorming. Hierdoor is het ook mogelijk de ventilatoren in explosieveilige omgevingen te installeren. In ruimtes waar de luchtbehandelingskast voor geluidsoverlast zorgt, is het goed te weten dat EC-ventilatoren geluidsarm zijn.

Energiezuinige EC-ventilator voor een groene toekomst

Het vervangen van een centrifugaal ventilator door een EC-ventilator is simpelweg te vergelijken met het vervangen van een oude gloeilamp door een spaarlamp. De energiezuinige lamp past één op één op de plaats van de gloeilamp. Gezien de goede resultaten, betaalbare oplossing en korte terugverdientijd met EC-ventilatoren, is luchtbehandelingskast met EC-ventilatoren vanaf nu dé oplossing voor een groene toekomst!

Wilt u ook uw luchtbehandelingskast retrofitten met een EC-ventilator? Neem dan contact op met ons voor meer informatie en vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op