Omgekeerde osmose

Wilt u zuiver water gebruiken in uw productieproces? Dan bent u bij AQ water aan het juiste adres. Omgekeerde osmose apparatuur van AQ Group is daarvoor uitermate geschikt!

Betrouwbare omgekeerde osmose apparatuur voor iedere toepassing

Deze apparatuur verwijdert, vaak in combinatie met een waterontharder, vaste deeltjes. Deze deeltjes zijn kleiner dan één micron. Ook filtert het opgeloste zouten en mineralen uit het water. Het proces wordt ook wel ontzouting genoemd. Een andere naam is RO omdat dit verwijst naar de afkorting van de Engelse benaming Reversed Osmosis.

De techniek

Bij omgekeerde osmose-installaties wordt water onder druk door een membraan geperst. Afhankelijk van het soort membraan blijven zouten (vaste deeltjes, chemicaliën, maar ook organische stoffen en opgeloste deeltjes) in de hoofdstroom achter. De kleine watermoleculen van het zuivere water gaan wel door het membraan heen. Het toegevoegde water wordt in twee stromen gesplitst:

 • Water dat door het membraan is gestroomd (permeaat)
 • Het overgebleven, ingedikte water (reject). Dit wordt afgevoerd als afvalwater.
 • Naast zouten worden door het toepassen van deze techniek ook bacteriën (o.a. legionellabacterie) en virussen tegengehouden. Het water wordt voor 95 tot 97 procent gezuiverd.

Toepassingsgebieden van omgekeerde osmose zijn:

 • Farmacie
 • Tuinbouw
 • Voedingsmiddelenindustrie
 • Stoomketels
 • Luchtbevochtiging
 • Laboratoria
 • Ziekenhuizen
 • etc.

Door onze jarenlange ervaring in de waterbehandeling kunnen wij u adviseren wat de juiste waterontharder voor uw toepassing is. Daarnaast kunnen wij deze installeren en onderhouden.

U kunt altijd terugvallen op onze serviceafdeling. Onze service-engineers staan 24/7 voor u klaar om u te helpen bij een storing of calamiteit. En het maakt niet u welk merk apparatuur u heeft, wij werken geheel merk onafhankelijk.

Eigen RO-lijn

AQ Group wordt geconfronteerd met een toenemende vraag naar omgekeerde osmose apparatuur en dat heeft geresulteerd in een eigen RO-lijn. In deze lijn konden we onze eigen ideeën kwijt die wij hadden over hoe een installatie eruit moet zien. De RO-lijn is samen met Cumulus ontwikkeld en heeft als kenmerken: handzaam, bereikbaar, kwalitatief hoogwaardig en tegelijkertijd betaalbaar.

De AQ Cumulus RO-installatie is opgebouwd met een volledig kunststofframe, RVS membraanbuis, hoogwaardige centrifugaalpomp, geïntegreerde geleidbaarheidsmeter en een voorfilter. Met dit compacte design en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen is er weinig onderhoud benodigd en beschikt de installatie over een lange levensduur.

De capaciteiten binnen deze reeks bestaan uit 250 en 2000 liter per uur en worden vaak in combinatie met een waterontharder gebruikt. Het voordeel van een eigen lijn is dat we snel kunnen leveren, flexibel zijn in het aandragen van oplossingen en dat we een kwalitatief hoogwaardige installatie leveren die prijstechnisch zeer concurrerend is.

Advies nodig?

Contact | AQ Group

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact op