Nieuwsbrief – mei 2021

Voorwoord

Beste lezer,

Het jaar 2021 is alweer bijna halverwege en met een beetje geluk is het einde van alle vervelende coronamaatregelen in zicht.

AQ Group doet het ondanks de coronacrisis bijzonder goed. Het blijkt dat onze werkzaamheden “coronaproof” zijn. De Nederlandse vastgoedmarkt is druk aan het verduurzamen en wij merken dat door toenemende vraag naar het retrofitten van luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning, het plaatsen van EC-ventilatoren alsmede het ombouwen van traditionele waterbehandeling (met chemie) naar chemievrij door middel van onze DCW-apparatuur. In deze nieuwsbrief wordt hierop verder ingegaan.

Daarnaast is er steeds meer aandacht voor schone ventilatiesystemen én bevochtiging. Het blijkt dat een vochtigheid tussen de 40% en 60% verspreiding van het coronavirus tegengaat. AQ Cumulus merkt de toegenomen aandacht voor adequate bevochtiging. Bovendien springen wij met onze afdeling Services steeds meer bij als onze opdrachtgever personeelstekorten heeft. Steeds vaker worden wij ingeschakeld om luchtbehandelingskasten te onderhouden en inductie-units schoon te maken.

Verder merken wij een steeds verder toenemende vraag naar het plaatsen van warmtepompen en energiezuinige koelmachines. AQ Cooling heeft dan ook de wind behoorlijk in de rug.

We doen het samen. We merken dat onze opdrachtgever dit zelf ook zo ervaart en de kwaliteit van onze dienstverlening waardeert.

Het vervult me met trots dat ik de oprichting van een nieuw bedrijf mag aankondigen: AQ Construct BV. Dit bedrijf zal zich richten op het aanpassen van drinkwater- en processystemen en de montage van klimaatinstallaties, zoals warmtepompen, koelmachines, luchtbehandelingskasten etc. Verderop in deze nieuwsbrief meer hierover.

Ik wens u vast veel leesplezier.

Eric van Dijk