Voor deze editie spraken we met Ad van de Klundert. Hij is sinds ruim een jaar beheertechnicus bij Strukton Worksphere. Sinds mei van dit jaar is van de Klundert , samen met klantmanager Peter de Jong, verantwoordelijk voor de  gebouwgebonden installaties  van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Dit ziekenhuis heeft momenteel 3 locaties in Breda en een nieuw ziekenhuis is in aanbouw.

Ad: een ziekenhuisomgeving vraagt bij onderhoud een ander soort aandacht dan een kantoor omgeving. Je hebt namelijk te maken met patiënten die geen weerstand hebben tegen virussen en bacteriën waar wij als gezonden mensen geen last van hebben. Voor de patiënten kunnen deze dodelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het openen van een plafond bij het onderhoud aan een fancoilunit, dat kan dus niet, te veel gevaar op besmetting voor patiënten.

Vóór deze functie werkte Ad  25 jaar bij Imtech en vanuit die tijd kent hij AQ Group al.  Juist vanwege de precaire omgeving in het ziekenhuis werd AQ Group ingeschakeld. Van de Klundert: “AQ doet hier al het onderhoud op luchtbehandelingsgebied.  Zowel reinigen als het technisch onderhoud. Recent is er een proef uitgevoerd met het onderhoud en reinigen van de fancoilunits en ook dat zal worden uitgebreid naar alle locaties. AQ verzorgt ook de waterbehandeling van alle koeltorens, zowel onderhoud als reinigen met uitzondering van legionellabeheer. Ook doet AQ het technisch onderhoud aan de koeltorens vanwege hun specialisme op dit vlak

De samenwerking verloopt naar volle tevredenheid. Volgens van de Klundert zijn daarbij vaste gezichten,  ploegsamenstelling en korte communicatielijnen enorm belangrijk. “De technische dienst controleert het werk en zij willen een aanspreekpunt met kennis van de techniek en niet alleen van reiniging dus een ploeg met enkel schoonmakers werkt niet. Daarnaast willen wij niet iedere keer tijd steken in het bekend maken van de mensen met de specifieke omgeving, de procedures en de locatie.  En door de opgebouwde bekendheid kunnen de lijnen kort blijven met juiste contacten op iedere laag, daar profiteren wij, AQ Group en de opdrachtgever van.”

Zoals Van de Klundert het stelt beschikt AQ Group over de juiste mensen met de juiste instelling waarbij ook de mensen die normaal in pak lopen bereid zijn om vieze handen te krijgen. Van de Klundert zegt “ AQ Group is als partner richting de opdrachtgever een verlengstuk van Strukton Worksphere geworden en dat was waar wij ook naar op zoek waren”.

Ad van de Klundert | AQ GroupAd van de Klundert, Strukton Worksphere

Neem contact op