In deze editie vragen wij Antonio Volk, sinds twee jaar lead engineer bij Spie, naar zijn werk en de ervaringen met AQ Group. Antonio is niet zozeer in dienst bij een werkgever maar meer ‘dé technische man’ bij een toonaangevend datacentrum in Rotterdam. Maar liefst tien jaar voert hij namelijk het beheer uit van dit datacenter en hij kent het pand dan ook als geen ander. Hij draagt zorg voor het pand en installaties zodat beschikbaarheid, veiligheid en gezondheid gewaarborgd blijven. De AQ Group verzorgt hier het onderhoud en beheer aan de koeltorens en de waterbehandeling.

Antonio werkt deze tien jaar met samen met AQ Group, “Ik zou AQ Group aanraden bij anderen omdat ze snel kunnen schakelen en hun klanten daadwerkelijk ontzorgen”. En daarvan geeft hij gelijk een voorbeeld.

“De gebouweigenaar had tussentijds gekozen voor een waterbehandelingsoplossing van een andere waterbehandelaar. Dit bleek geen succes gezien het feit de hoeveelheid kalkafzetting in het systeem drastisch toenam. Toen AQ Group om een second opinion gevraagd werd, bleek dat de waterbehandeling niet toereikend was voor het desbetreffende koelsysteem. De eigenaar vroeg of AQ Group weer een traditionele waterbehandeling op basis van chemie kon leveren en dit was binnen een dag geregeld. Vervolgens heeft AQ Group het systeem gezuurd en de koelpakketten vervangen waardoor het systeem weer optimaal functioneert. Een knap staaltje werk van snel schakelen en ontzorgen”.

De samenwerking verloopt naar volle tevredenheid. “Vaste aanspreekpunten, in mijn geval zijn dat met name de service monteurs die bekend zijn met het gebouw, de systemen en met de regels voor toegang tot het gebouw. Het vergemakkelijkt ook de communicatie, als er dan iets is, kan ik dit gelijk bespreken en dat is wel zo fijn”, aldus Antonio.

Antonio merkt nog op dat de service engineers ook keurig en netjes alles opruimen. Oftewel bij AQ wordt je ontzorgd van A tot Z!

SPIE | AQ GroupAntonio Volk, Spie

Neem contact op