In deze editie vragen wij Elvira Hubers, leverancier- en contractmanager bij het Facilitair Service Centrum van de Universiteit Utrecht, naar haar werk en de ervaringen met AQ Group.

De Universiteit Utrecht heeft 120 gebouwen verdeeld over vier regio’s. Het Utrecht Science Park telt 3 regio’s met technische gebouwen en laboratoria waar AQ Group werkzaam is. Via een online verbinding spraken wij met Elvira Hubers, al een geruime tijd werkzaam in de functie contract- en leveranciersmanager bij het Facilitair Service Centrum van de Universiteit Utrecht. Elvira vertelt: “Op de afdeling waar ik werk beheren wij de onderhoudscontracten die betrekking hebben op de gebouwen en gebouwgebonden installaties. Daar ligt dan ook mijn relatie met AQ Group, al sinds 2017.”

AQ Group kwam binnen via een aanbesteding voor het beheren van alle waterbehandelingsinstallaties van de Universiteit Utrecht. Hubers: “Als universiteit komt het grootste deel van onze inkomsten vanuit de overheid en dat maakt ons een instantie die moet aanbesteden via de Europese richtlijnen als het om grote contracten gaat. Zowel bij het contract waterbehandelingsinstallaties in 2017, als een jaar later bij de aanbesteding inzake het beheer van de koeltorens had AQ Group de economisch meest voordelige aanbieding.”

“De waterinstallaties worden een aantal keer per jaar preventief onderhouden, afhankelijk van het soort installatie. Dat kan een waterontharder in een keuken zijn maar ook een installatie ten behoeve van een laboratorium. Omdat er diverse proeven in de laboratoria gedaan worden, is de juiste waterkwaliteit zeer belangrijk. Maar ook als er een defect of een storing is staan zij direct voor ons klaar.” aldus Elvira.

Dat Elvira de samenwerking waardeert, blijkt uit de tussentijdse verlengingen van het contract. “Het grootste vertrouwen zit hem in feit dat AQ Group technisch inhoudelijk weet waar zij mee bezig is en het stukje adviseren. Wij zijn bijvoorbeeld verplicht om de koeltorens nauwlettend in de gaten te houden en wij hebben gevraagd om dit maandelijks te monitoren. Daarnaast adviseert de AQ Group om ervoor te zorgen dat de Universiteit Utrecht voldoet aan de wet- en regelgeving. Zo heeft de AQ Group bijvoorbeeld de legionella risicoanalyses en beheersplannen ten behoeve van de koeltorens herzien. Zeker met het oog op de hoge aantallen bezoekers en 7500 medewerkers is het belangrijk om geen risico’s te lopen met betrekking tot legionella. Het meedenken is prettig en al met al zijn wij dus zeer tevreden!”

Elvira hubers | AQ GroupElvira Hubers, Universiteit Utrecht

Neem contact op