Nieuwsbrief – juli 2022

AEROSEAL®: dé innovatieve manier om uw luchtkanalen op LUKA klasse D te brengen

Retrofit, AQ Circle R filter en AEROSEAL®: het totaalconcept voor het verduurzamen van uw ventilatiesysteem!

Naast het aanbrengen van onze unieke AQ Circle-R® filters en het verduurzamen van de luchtbehandelingskast door het aanbrengen van warmteterugwinning en EC-ventilatoren bieden wij nu onze nieuwste innovatie aan: het upgraden van uw luchtkanalen naar LUKA luchtdichtheidsklasse D door middel van AEROSEAL®.

AEROSEAL®: de technologie

AEROSEAL is een unieke technologie voor efficiënte en effectieve afdichting van binnenuit van reeds geïnstalleerde luchtkanalen. Het gepatenteerde proces is met succes toegepast in meer dan 125.000 luchtkanaalsystemen over de hele wereld.

Sinds 2020 zorgt Air Innovators voor deze nieuwe standaard van dichtheid van luchtkanalen en systemen in heel Nederland. In 2022 is Air Innovators een samenwerking aangegaan met AQ Group. AQ Group kan door dit samenwerkingsverband nu een totaal verduurzamingsconcept aanbieden voor het gehele ventilatiesysteem.

Hoe werkt AEROSEAL®?

In water oplosbare sealant wordt gemengd met verwarmde perslucht en in een nevelachtige toestand gebracht. Deze nevel wordt door het kanalensysteem geblazen en hecht zich direct aan de randen van de gaten. Na enkele minuten worden deze gaten afgedicht. Met dit proces worden resultaten bereikt zoals die alleen met gelaste of zeer goed afgedichte luchtkanalen worden gehaald. Openingen tot een diameter van 1,5 cm kunnen worden afgedicht en de sealant kan een druk tot 2000 Pa weerstaan.

Wat is het belang van AEROSEAL® in verduurzamen van ventilatiesystemen?

Luchtkanalen zijn niet luchtdicht, bij de naden is sprake van lekkage. In Nederland zijn er grof gesteld drie soorten kanalen qua luchtdichtheid afhankelijk van de leeftijd van het kanaal, bij kanalen ouder dan twintig jaar is de minimale lekkage maar liefst 50%. Maar ook bij nieuwere kanalen is er lekkage.

Studies tonen aan dat de gemiddelde lekkage in luchtkanaalsystemen meer dan 15% is. Een fiks gedeelte van de opgewekte lucht gaat dus onderweg verloren en komt dus niet op de plek waar het bedoeld is. Dit verlies van waardevolle lucht gaat gepaard met hoge energiekosten. Door bestaande en ook nieuwe luchtbehandelingssystemen te behandelen met AEROSEAL® worden de lekkages gedicht op een hele efficiënte wijze.  Met AEROSEAL® kan luchtdichtheidsklasse D (ATC 2) gegarandeerd worden.

Samenwerking

“Air Innovators is onderdeel van GMM Luchttechniek en heeft haar sporen in de luchtkanalen markt ruimschoots verdiend. Sinds 2020 biedt Air Innovators deze techniek zelfstandig aan in Nederland maar wij zien door deze samenwerking enorme mogelijkheden om het gehele ventilatiesysteem te verduurzamen” aldus Eric van Dijk. Rutger Visch, directeur van Air Innovators: “Wij hebben het volste vertrouwen in de samenwerking met AQ Group en zijn ervan overtuigd dat er sprake is van een enorme synergie”.

Beide heren benadrukken de no-nonsense cultuur die bij beide bedrijven aanwezig is en de altijd aanwezige focus op de klant en zien de samenwerking dan ook met veel vertrouwen tegemoet!