Nieuwsbrief – juni 2023

AQ Group behaalt BRL K25000-certificering voor koolmonoxidepreventie

Specialist in preventie van koolmonoxide

Onze divisie AQ Construct wordt steeds vaker ingezet door installateurs voor werkzaamheden aan CV-ketels. Vanaf 1 april 2023 is, om het aantal ongelukken door koolmonoxide te verminderen, het uitvoeren van werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties, zoals CV-ketels, alleen toegestaan voor gecertificeerde bedrijven. Kiwa heeft hiertoe de beoordelingsrichtlijn K25000 ‘Certificering preventie koolmonoxide’ ontwikkeld, welke ook is vastgelegd in de gasketelwet.

Wij zijn tijdig het certificeringstraject gestart voor de BRL K25000 zodat onze opdrachtgevers erop kunnen vertrouwen dat zij op een veilige en zorgeloze manier bediend worden. En zo kon het certificaat op 22 maart jl. aan ons worden uitgereikt.

Daarnaast investeert AQ Group in training en opleiding. Onze monteurs zijn recentelijk gestart met hun opleiding bij IW Nederland om de benodigde papieren voor CO-vakmanschap te behalen. Het behalen van het certificaat CO Vakmanschap is van groot belang voor vakmensen in de verwarmings- en installatiesector, aangezien het staat voor erkende bekwaamheid op het gebied van koolmonoxidepreventie. Dit stelt ons in staat om veilig en professioneel werk aan gasverbrandingsinstallaties, zoals CV-ketels, uit te voeren. Door gecertificeerde monteurs in te zetten, kan AQ Group de veiligheid van zowel de monteurs zelf als van de klanten waarborgen.

Met de behaalde certificering en de voortdurende training van onze vakmensen zijn we ervan overtuigd dat we kunnen voldoen aan de groeiende vraag van onze opdrachtgevers en hen op een veilige en professionele manier kunnen bedienen.

Heeft u vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op.