Nieuwsbrief – maart 2022

Klant aan het woord

“AQ Group ondersteunt ons in verbeter- en verduurzaamvoorstellen en geeft passend advies”

Voor deze editie van de nieuwsbrief spraken wij met Jos de Fluiter en Rolf Weijman, samen geven zij leiding voor de BAM aan een bepaalde locatie. Met hun vele jaren werkervaring kennen zij de klappen van de zweep en dit maakt hen een sterk duo op deze veeleisende locatie.

Daar waar AQ Group 8 jaar geleden begon met enkel onderhoud aan de koeltorens zijn daar inmiddels ook het onderhoud aan de waterontharders, keerklepcontroles en de luchtbehandeling aan toegevoegd. Rolf vertelt: “wij hebben op een gegeven moment een pilot gedaan, AQ Group ene helft van de locatie en de andere leverancier onderhield de andere helft. Dat hebben we naast elkaar gehouden en toen was de keuze gauw gemaakt!”

“AQ denkt heel goed mee wat er speelt in de markt, wij zijn natuurlijk wel technisch onderlegd maar weten niet van de hoed en de rand. En dat weet AQ in haar vakgebied wel. AQ is één van de weinige die met ideeën komen en aangeeft wat er speelt op dit moment met de wet- en regelgeving en vraagt of het iets voor ons is”, aldus Jos.

“We hebben een prestatiecontract en dit betekent dat we worden beoordeeld op diverse punten en hier hangen boeteclausules aan vast. In een kort tijdsbestek moeten de werkzaamheden en storingen worden uitgevoerd” weet Rolf ons te vertellen. Jos haakt hier gelijk op in: “daarom is het rapporteren van het onderhoud voor ons erg belangrijk. Bij AQ Group is de communicatie en terugkoppeling in een rapportage precies hoe wij het willen hebben en dit wordt ook gewoon op tijd geleverd. En de communicatie op de werkvloer is ook zoals wij het willen, dat was bij andere leveranciers niet zo.”

Rolf vult direct aan: “Wij moeten natuurlijk verbeter- en verduurzaamvoorstellen indienen. AQ Group ondersteunt ons hierin en geeft passend advies. Voordat het probleem ontstaat hebben we eigenlijk al een advies en dat is gewoon prettig. We worden in ieder geval niet zomaar op het laatste moment voor het blok gezet en dat is echt wel een heel groot pluspunt! We adviseren AQ Group ook bij onze collega’s voor andere locaties.”