Nieuwsbrief – maart 2022

Safety Culture Ladder (SCL)

“Bij AQ Group staat veiligheid hoog in het vaandel”

Dat veiligheid en het bewust zijn daarvan bij AQ Group hoog in het vaandel staat, is voor onze medewerkers dagelijkse kost. Het werken in ons vak brengt nu eenmaal risico’s met zich mee en wij allen willen deze risico’s en onveilige situaties uiteraard voorkomen. Ons kwaliteitssysteem is dan ook gecertificeerd conform diverse normen zoals VCA** en ISO 45001.

Sinds kort hebben we in onze markt ook te maken met de veiligheidsladder oftewel Safety Culture Ladder (SCL). De SCL is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De SCL is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

We zijn ook verheugd om te kunnen melden dat wij per 28 januari 2022 voldoen aan trede 2 van de Veiligheidsladder/ SCL.

Hierbij zijn diverse interviews gehouden en projecten bezocht wat heeft geleid tot een positief resultaat! Als feedback werd de bevestiging gegeven dat AQ Group veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, dat er veel aandacht is voor de eigen verantwoordelijkheid en dat AQ een professionele uitvoering heeft!