Nieuwsbrief – maart 2022

Verduurzaming luchtbehandelingskasten

“Een realistische kijk in wat er daadwerkelijk te besparen valt”

Recent hebben wij een bijzonder verduurzamingsproject gerealiseerd. Door te verduurzamen, besparen onze opdrachtgevers op energieverbruik en CO2 uitstoot, voldoen ze aan wet- en regelgeving en wordt de bedrijfszekerheid verhoogd. Dat is iets dat wij elke keer zeggen maar we wilden het ook een keer gemeten hebben. Nu is elke installatie natuurlijk uniek maar op deze locatie hebben wij en de betrokken partijen daadwerkelijk metingen gedaan.

Door diverse metingen uit te voeren met betrekking tot drukken, energieverbruik en geluid, zowel voorafgaand aan de werkzaamheden als achteraf, krijgt men op een juiste manier inzicht hierin.

Onze Project Engineers hebben een toe/afvoer luchtbehandelingskast van bij elkaar 60.000 m³/h voorzien van energiezuinige ventilatoren, aangestuurd door onze AQ Unicon regelkasten. Hoewel onze Engineers deze werkzaamheden bijna dagelijks uitvoeren en zichzelf inmiddels expert mogen noemen, bracht dit project ook enkele uitdagingen met zich mee. Alle demontage- en montagewerkzaamheden moesten zorgvuldig worden uitgevoerd omdat de opdrachtgever de diverse componenten intact wilde laten. Alles is uitgebouwd zonder het welbekende zaag- en slijpwerk en de in- en afblaaskanalen zijn aangepast zonder de opbouw van de luchtbehandelingskast te wijzigen. De gehele regeling is aangepast en door middel van onze AQ Unicon regelkast is er een ready-to-go-besturingssysteem aangelegd.

De metingen zijn nog niet geheel afgerond maar de eerste resultaten zien er veelbelovend uit. We houden u op de hoogte!

Dit project was een prettige samenwerking tussen diverse partijen. De goede communicatie en fijne samenwerking hebben geleid tot een tevreden opdrachtgever! Specifiek voor dit project maken wij ook een business case op. Indien u hierin interesse heeft, neemt u dan contact met ons op.