Nieuwsbrief – maart 2023

Geef kinderen met hersenstamkanker een kans en sponsor Ren4Semmy.

AQ Group sponsort al sinds jaar en dag Stichting Semmy. Semmy was de (bonus)zoon van Eric van Dijk, de algemeen directeur van AQ Group. Zijn vrouw Nicole van Dijk en de vader van Semmy, John Emmerik hebben samen Stichting Semmy opgericht naar aanleiding van het overlijden van Semmy in juni 2007.

Het overlijden van Semmy is inmiddels al 16 jaar geleden maar de overlevingskans is nog steeds vrijwel 0%. Stichting Semmy heeft als doel om de levensverwachting en uiteindelijk de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten door het sponsoren van wetenschappelijk onderzoek.

Dat wetenschappelijk onderzoek zal in meerdere instituten in Nederland en België moeten plaatsvinden om de best mogelijke kans te krijgen op een overlevingskans. Want één ding is duidelijk, deze lastige vorm van kanker zal op meerdere fronten bestreden moeten worden, willen de patiënten hiervan genezen. Hoe meer invalshoeken en nieuwe behandelmethoden bedacht en uitgeprobeerd worden hoe groter de kans dat er een overlevingskans komt. En die kans zal zoveel hoop geven in de gezinnen die met deze verschrikkelijke diagnose te maken krijgen.

Door de geweldig actie: “Lak door Tijn”, is inmiddels een Robotarm in gebruik genomen, deze wordt gebruikt om genavigeerd biopten te nemen uit diepgelegen hersentumoren bij kinderen, zoals bij hersenstamkanker. En in de toekomst zullen medicijnen bij de tumor kunnen worden gebracht maar naast alle haken en ogen die daar nog aan zitten, is het ook zo dat dit slechts een deelbehandeling zal zijn van een totale behandeling.

En dus gaat Stichting Semmy door en hoopt op uw steun. Op 25 juni wordt er gerend voor Stichting Semmy. Deze Ren4Semmy zal als sponsorloop onderdeel zijn van de Vechtloop van Weesp, een grootschalig loopevenement met meerdere afstanden en enthousiaste vrijwilligers.

Als bedrijf kunt u Stichting Semmy sponsoren vanaf €250,- hierbij komt het bedrijfslogo en bedrijfsnaam met internetlink op de website van Stichting Semmy te staan.

Formulier sponsoring [link: https://stichtingsemmy.nl/doneren/doneren-als-bedrijf/]

Ook is het mogelijk om met een team van u bedrijf mee te doen of gewoon zelf mee rennen. De stichting is blij met elke vorm van steun. Hoe dit werkt staat uitgelegd op de volgende pagina:

Tips sponsoring [link: https://stichtingsemmy.nl/ren4semmy-tips-sponsoring/ ]

We hopen natuurlijk zo veel mogelijk geld op te halen zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden en de overlevingskans van de 0% af kan.